Wat heeft versimpelen in godsnaam met een goed leven te maken?

Ik zoek allang naar een manier om het hier over versimpelen te hebben. Want ziet u, ik wil het vooral niet belerend, niet te confronterend, niet missionerend. Ik wil alleen maar mijn keuzes en ervaring delen - en niemand met de vinger wijzen of -erger nog- afkeuren. Ik heb daarom lang gedacht dat ik dat vereenvoudigen en naar de essentie gaan een beetje stiekem zou doen, in de zijlijn. 
Read More

Plan het ongeplande

Een paar weken geleden stapten mijn West-Vlaming en ik in de wagen, richting zijn wortels. Zomaar, op den boef, zonder afspraken. We hadden drie bestemmingen op ons verlanglijstje: een jeugdvriend, een broer en een zoon. Bij onze eerste stop werden we al met open armen ontvangen, door de jeugdvriend, die net van zijn wandeling door Brugge thuiskwam. 
Read More

Simpelklaas

Droomland, woensdagnamiddag half drie. De jongste en ik gaan een verjaardagscadeau kopen voor zijn allerbijnabeste vriend. Kiezen is niet moeilijk, mijn jongen van negen kent de wensen van jongens van negen als geen ander. Betalen en ons cadeau inpakken is een ander paar mouwen. Rijen en rijen moeders en vaders met karren vol speelgoed aan de kassa. Mijn zoon weet ondertussen alles over de goedheiligman, dus kan hij met meer kennis van zaken dit bijzondere fenomeen observeren.
Read More