Psychologie die gewone levens
bijzonder waardevol wil maken.

Op deze blog kan je mijn zoektocht volgen naar een leven dat de moeite waard is. Dingen bestuderen en uitproberen die zorgen voor meer tevredenheid, meer voldoening en een betekenisvol leven: daar ben ik door gebeten. Want ik geloof dat we de wereld meer te bieden hebben als we tevreden zijn.

Ik ben Maaike Verstraete. Ik ben afgestudeerd als master in de klinische psychologie. De eerste jaren van mijn loopbaan werkte ik in de jeugdhulpverlening. In mijn werk met jongeren in moeilijke omstandigheden, raakte ik gefascineerd door de positieve psychologie.

'Positieve psychologie is de wetenschappelijke studie van wat het leven waardevol maakt. Het kernidee is dat we onze aandacht kunnen richten op wat ons voldoening geeft, zodat we die goede dingen kunnen vergroten en versterken. De andere richting inslaan dan het verhelpen van problemen, zeg maar.'

Na een tijd als leidinggevende, in de hulpverlening en in het jeugdwerk, sloot ik mij als zelfstandig adviseur aan bij Kessels&Smit. Een netwerk dat adviseert rond leren en verandering in organisaties. Tijdens deze jaren was ik burn-out, loopbaan- en levenscoach met een talentgedreven aanpak. Ik gaf ook lezingen, begeleidde workshops en leertrajecten over waarderend onderzoek, talentgericht kijken, coachen vanuit de positieve psychologie, burn-out. En meer.

In de lente van 2014 zette ik mijn professionele activiteiten buitenshuis op een lager pitje. Ik werd gedreven door het verlangen naar meer tijd voor mijn kinderen en mijn geloof in simpeler en anders leven. Ook mijn wens om meer te schrijven en te creëren bracht mij op deze nieuwe weg.

Sinds het najaar van 2015 werk ik deeltijds voor de Arteveldehogeschool, in de bacheloropleiding Lager Onderwijs en in de bachelor-na-bacheloropleiding Schoolontwikkeling. In deze opleidingen ben ik bezig met coaching en professionalisering.

Ik wil creatief inspireren, vanuit mijn kennis over en passie voor de positieve psychologie, de waarderende benadering en het talentgedreven werken.  Ik maak leertrajecten, online cursussen en podcasts. Af en toe ben ik als spreker ergens te gast – in eigen naam. Al die boeiende activiteiten probeer ik in te passen in een leven met rust, tijd om te nietsen en simpel geluk.