Inhoud en opzet

Talent wordt zichtbaar in activiteiten die voor jou moeiteloos gaan en die je energie opleveren. En precies door het feit dat talent zorgt dat het ‘vanzelf’ gaat, is het voor mensen vaak niet zichtbaar waar hun talent ligt. Een ander die waarderend kijkt naar jouw kracht en talent, geeft je de kans (opnieuw) aansluiting te vinden bij je sterktes en mogelijkheden. Dit perspectief innemen bij het coachen is ontzettend krachtig.

Gestoeld op Appreciative Inquiry en de Talentenbenadering krijgt een Talentgedreven Coaching een flinke dosis positieve psychologie mee. Enkele insteken uit de oplossingsgerichte hoek vervolledigen deze aanpak. Centraal staat talent, kracht en het zoeken naar die momenten waarop het erg goed gaat. Want dat is waar we meer van willen: die kiemen van verandering willen we volop laten groeien.

In dit leertraject leer je coachen met talent en kracht als vertrekpunt. Zowel inzichten uit de positieve psychologie, Appreciative Inquiry en Talentgericht werken, verschillende methodieken en tools, als je eigen ervaringen en vraagstukken komen aan bod. We nodigen je uit aan de slag te gaan met eigen overtuigingen, talenten en groeikansen. Op zo’n manier dat jij als Talentgedreven Coach authentiek kan zijn.