Aantrekkingskracht.

 
aantrekkingskracht.png
 

Plots kom je op een punt in je reis

waarop je je eigen droom zover hebt gevolgd

dat je om je heen kijkt en ziet

dat je mee een wereld hebt gecreëerd

en dat die wereld jou heeft gecreëerd.

Het is tijd. Hoog tijd om de positivologen in het echt samen te brengen. Om te zien wat we samen hebben gecreëerd, en om te ontwerpen hoe we de toekomst gaan creëren.

Want we zijn een stam, wij, de zonkant-zoekers. Die gekken die geloven dat aanmoediging mensen sterker maakt, dat we ook lastige ervaringen kunnen waarderen, en dat kiezen voor moeiteloosheid en talent je ver kan brengen.

Je bent niet alleen. Je bent niet naïef. Sterker nog: er is een hele wetenschap die onderzoekt waar jij in gelooft. Een positieve psychologie die inzichten deelt over hoop, liefde, plezier, creativiteit en moed. Over post-traumatische groei, over duurzame relaties en over productieve organisaties. Een wetenschap die instrumenten aanreikt om die krachtige elementen van het Goede Leven voor veel meer mensen bereikbaar te maken. Omdat we ondertussen weten hoe ‘een leven dat de moeite waard is’ eruitziet - en zelfs hoe we anderen kunnen helpen om dat ook te krijgen.

En die nieuwe wind, die mag veel krachtiger gaan waaien - zodat geen enkele positivoloog nog het gevoel heeft de enige te zijn die zich vooral wil richten op wat wél goed gaat. En zodat de inspiratie uit de positieve psychologie een veel breder publiek kan bereiken.

Daarom: de Driedaagse van de Positivologie. Op 12, 13 en 14 november 2019 in de Zebrastraat in Gent. Hier kan je alles lezen: positivologiedriedaagse.com

Het gaat eindelijk gebeuren: we maken revolutie.