Feel life.

 
Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van We Bedtime.png
 

Hoe organiseer je een evenement dat voor extraverten én voor introverten fijn is?

Daar hebben we voor de Driedaagse van de Positivologie even ons hoofd over gebroken, want Liek en ik zijn zelf niet van het groepsgebeuren en hebben nogal veel alleen-tijd nodig, Sofie is introverter dan ze soms wil toegeven en Els is juist stralend extravert.

En we kwamen tot deze trucjes:

- bied geen gemeenschappelijke lunch aan, maar zorg voor een lange pauze: zo kunnen de extraverten met elkaar gaan eten en kletsen, en kunnen de introverten als ze daar behoefte aan hebben gewoon een broodje oppikken en daarna een wandeling maken. Of een boek lezen. Of voor zich uit kijken.

- kies voor een interactief deel (bij ons zijn dat de namiddagen), zodat het netwerken en samenwerken en contacten leggen - wat toch een essentieel element is van zo'n gebeuren - niet 'er nog bij' moet in de koffiepauzes of voor of na het eigenlijke programma

- hou rekening met extra plekken bij het kiezen van de locatie: zeteltjes hier en daar, kleinere ruimtes en hoekjes om alleen of met twee te zijn, een buitenruimte voor de pauzes of het werk in kleine groep

- stop ook tijd in je programma voor alleen-werk (een oefening maken, gedachten noteren, alles laten bezinken) en voor duo- of trio-werk (introverten houden van gesprekken in kleiner gezelschap)

- maak geen avondprogramma, en kies geen vaste overnachtingsplek, maar bied wel een overzicht van mogelijke activiteiten en leuke hotels. Zo kan wie dat nodig heeft voor tijd alleen kiezen, en wie juist samen wil zijn ook een fijne tijd beleven.

- zorg voor voldoende beweging, vermijd te lang stil zijn en stilzitten (misschien is dat vooral van belang voor de bewuste bewegers, maar het is voor iedereen goed). Extraverten leren vaak beter in gesprek, of door luidop te mogen reflecteren. En bewegen brengt ons denkproces krachtig op gang.

We zullen in november op de driedaagse ervaren of we die balans ook gevonden hebben: spannend!

Wil je er ook bij zijn? Als je voor 20/09 inschrijft ontvang je gratis onze nieuwe 'Toolkit voor positivologen', met meer dan dertig oefeningen en methodieken, voor individueel werk en groepen (ter waarde van €65,00).

Echt? Gratis? Ja, echt. Een echte map, die je kan aanraken en waarvan je de bladzijden kan omslaan. Naar je huis gestuurd, geleverd op je deurmat. De ideale compagnon om in je praktijkruimte, leslokaal, teamplek, kantoor of trainingscentrum bij de hand te hebben. Niet twijfelen dus: meedoen met de driedaagse én genieten van dit tijdelijke aanbod!

Lees alles op www.positivologiedriedaagse.com