Groot spel spelen.

 
 

Onszelf klein houden - onze wensen, dromen en ambities ontkennen - zet ons klem. We voelen een verlangen om onze talenten meer in te zetten, om meer verschil in de wereld te maken en om onze eigen keuzes te maken, maar dan zorgt een tegenkracht ervoor dat we halverwege vastlopen.

De overtuigingen die we opgegeten hebben? De culturele verhalen die we geloven? De identiteiten die we niet los durven laten? Onze gevoelens van angst, onrust, schaamte of onzekerheid?

Het is dat heen-en-weer bewegen tussen verlangen en angst, tussen nieuwsgierigheid en onzekerheid, tussen energie en voorzichtigheid waar we doodmoe van worden.

En nee, groot spel spelen is niet hetzelfde als alle bruggen verbranden, beroemd worden of voor een financieel onzekere toekomst kiezen. Groot spel spelen is je dromen laten voorgaan op je angsten. Kiezen voor je talenten, je nieuwsgierigheid en je groei in plaats van ervoor te kiezen om braaf, stil en veilig te blijven.

Omdat elk leven wil groeien en bewegen - omdat wij net als elk element van deze wereld altijd in ontwikkeling en evolutie zijn. #humannature #wearenature