Ik ga mijn leven boetseren: doe je mee?

Ik wil leven met een heldere intentie. Want leven vanuit waarom maakt gelukkiger en krachtiger dan je aandacht enkel richten op hoe en wat. Ik wil elke dag weten waarom ik doe wat ik doe, wat mij drijft, wat het 'hogere' belang is van mijn leven.

En dat waarom wil ik halen uit mijn dromen, mijn passies en uit mijn talenten. Want daar waar mijn talenten en de behoeften van de wereld elkaar ontmoeten, daar ligt mijn roeping - is mij verteld door Aristoteles. Waarlijk, een roeping, dat is -heel bescheiden- wat ik zoek.

Dat doel, die roeping, die intentie, moet je volgens mij niet 'ontdekken'. Nee, die mag je zelf creëren en kiezen. Ik geloof in het krachtig ontwerpen daarvan. Vanuit aansluiting bij waar je energie van krijgt, waar je goed in bent en wat jou gelukkig maakt.

Want ik wil een leven vol vrijheid, ik wil houden van mijn leven. Ik wil houden van mijn werk en van de mensen waarmee ik werk. Ik wil mijn leven boetseren op maat van mijn intentie. Vanuit waardering voor wat er is, al wat er is, het makkelijke en het moeilijke. Met de huidige mogelijkheden, niet in een ideale toekomst maar nu. Dus met de hoeveelheid tijd, geld en energie die mij nu ter beschikking staat.

Ik wil aanwezig zijn in mijn eigen leven, en het met beide handen vastpakken. Kneden tot het de vorm krijgt die ik wil. 

1 september is in mijn beleving meer een nieuwe start dan het begin van een nieuw kalenderjaar. Het is dus ideaal om de zomer, met zijn tijd en vrijheid, te gebruiken om mijzelf opnieuw te kalibreren (dat helpt mij meteen van mijn vakantieblues af!). Zodat ik wanneer alle drukte weer begint, daar anders in kan stappen. Om de wijsheid die ik op vakantie -soms als vanzelf- krijg, te verzilveren en mee te nemen in het 'gewone' leven.

Wil jij ook nu, in deze zomer, bepalen wat je kracht is? Onderzoeken waar het nu al heel goed gaat en waar je meer van wil? Vanuit die energiegevende verwondering dromen over hoe het zou kunnen zijn? Durf jij ook geloven dat je leven elke dag meer vorm kan krijgen zoals dat bij jou past? Dat je elke dag dichter bij jezelf zou kunnen leven? Zou je in die uitdaging durven stappen?

Dan ben je wat ik zoek. Want ik wil een groepje dat samen met mij deze zomer een maand lang het leven wil boetseren. Wat je krijgt van mij? Inspiratie, denkoefeningen, leesvoer, krachtige vragen. Via mail, vier weken lang eenvoudigweg in je inbox. Start op 25 juli. Wat het kost? Niets. Het is deelnemen aan mijn experiment. Wil je er graag wat voor teruggeven achteraf, dan kan dat. Maar dat mag je bepalen aan de hand van de waarde die het voor jou had. Zo kan ik schaamteloos oefenen en hoef ik niet onmiddellijk een product te ontwikkelen dat zijn waarde in harde valuta terugverdient.

En ik wil vooral heel graag feedback krijgen, weten wat het je heeft gebracht, wat je er waardevol en minder waardevol aan vond.

Zin om van mij de e-cursus 'Je leven boetseren' te krijgen? De proefversie is helaas volzet: meer dan zestig deelnemers zijn ingestapt! Binnenkort komt de 'echte' versie op deze site, stuur mij gerust een mailtje als je op de hoogte wil blijven (maaikeverstraete@yahoo.com).

Wat leuk, wat leuk, ik ga voor anderen precies maken wat ik zelf nodig heb! Hoe cool is dat!