Lifecrafting e-cursus: veelgestelde vragen

Op 1 november start de e-cursus "Lifecrafting: krachtig leven vanuit betekenis". Er zijn op vandaag een kleine vijftig deelnemers ingeschreven. Als je wil kan je er nog bij, inschrijven kan nog tot en met zaterdag (31 oktober). Inschrijven doe je op deze pagina van mijn blog.

De afgelopen weken kreeg ik regelmatig vragen over de cursus, en vooral over het concept van een online cursus. Om iedereen alle informatie te geven, ziehier mijn allereerste zelfgemaakte FAQ:

  • Hoeveel tijd kost het om deze e-cursus te volgen?

De cursus loopt acht weken. Elke week heb je voor het lezen van de teksten en het doen van de oefeningen zo'n twee uur tijd nodig. Daarnaast kan je halverwege intekenen op een chatsessie, waarbij deelnemers schrijvend vragen stellen die ik 'live' op de webcam beantwoord. Als je op dat moment niet kan meekijken of mee-chatten, kan je de opgenomen versie van deze sessie later bekijken (ik gok op een duur van maximum 90 minuten). Ook bevat de cursus een podcast (luisterfragment) van een klein uur.

  • Wat als ik meer tijd nodig heb?

Jij kiest zelf hoeveel tijd je er voor neemt. De cursus is gemaakt voor acht weken, en alle inhoud blijft nog een extra maand beschikbaar. Je kan ook alles makkelijk afdrukken (alle inhoud is in pdf-vorm) voor later. Ik ben tijdens de afgesproken acht weken beschikbaar via mail om vragen te beantwoorden, na de looptijd van de cursus kan je mij natuurlijk ook nog mailen (alleen kan ik dan misschien niet zo'n snel antwoord garanderen).

  • Hoe krijg ik de inhoud van deze cursus? 

Op 1 november ontvang je van mij de eerste mail met daarin de toegangscode voor een beveiligd deel van mijn website.  Op die pagina kan je elke week de inspirerende teksten en de oefeningen vinden die bij die week horen. Je kan zelf met deze teksten en oefeningen aan de slag, in je eigen tempo en tijd. Ik stuur een wekelijkse mail die het startschot geeft. Alle teksten en oefeningen blijven op deze pagina voor jou beschikbaar, tot eind januari 2016. Je kan de pagina bezoeken van op elke computer en elk mobiel toestel.

  • Zal het volgen van deze cursus er voor zorgen dat ik (nog) meer tijd achter mijn scherm doorbreng?

Dat hoeft niet. Alle oefeningen doe je 'in het echt', op papier, met mensen, met beelden of foto's, al schrijvend, al pratend. Je kan alle inhoud afdrukken, dus je eigen bundel samenstellen is geen probleem. Je zal alleen elke week na mijn mail de pagina moeten bezoeken om de nieuwe teksten en opdrachten te zien.

  • Lees jij de oefeningen na, en geef je feedback?

Neen. Je hoeft niet met mij te delen wat je met de oefeningen doet, ik duik niet mee in jouw unieke verhaal. Al wat je maakt en doet en denkt, in en door deze e-cursus, blijft helemaal van jou. Ik geef geen feedback. Ik stuur jou inspiratie en actie, jij kiest zelf hoe je dat in je leven past. Als je vragen hebt of wil verkennen hoe je verder met een oefening of inzicht aan de slag kan, kan je mij daarover mailen. Ik denk heel graag mee.

  • Heb ik contact met de andere deelnemers?

Neen, zoals de cursus nu is opgebouwd doorloop je hem alleen, op eigen tempo. Mocht blijken dat er behoefte is aan een online forum dan kunnen we dat tijdens de cursus nog starten. De vorige groep deelnemers gaf merendeels de voorkeur aan een eigen pad, zonder groepsmomenten. Als dit nu anders is, dan organiseren we het anders.

  • Kan ik een factuur krijgen? Hoe verloopt de betaling?

Als je bij inschrijving aanvinkt dat je graag een factuur wil, en mij je BTW-nummer en adres mailt, maak ik een factuur op. Andere deelnemers, die geen kosten kunnen inbrengen of geen factuur nodig hebben, krijgen eenvoudig een betalingsbevestiging via e-mail. Daarvoor heb ik geen adresgegevens nodig, dan volstaat je naam en e-mailadres. Je bent pas officieel ingeschreven na betaling, die gebeurt via overschrijving.

Nog vragen? Mail mij gerust, op maaikeverstraete@yahoo.com