Meer pret met TED!

Hey Els, nu jij je eerste stappen zet op TED, omdat je de sfeer aan den lijve hebt gevoeld (ja, jij was die bevoorrechte getuige van de TED-talent-talk van Luk Dewulf  in Utrecht!).

Mag ik even? Mag ik je wat rondleiden, in mijn TED, waar ik al jaren zo hard aan verknocht ben? Mag ik je de TED-praatjes laten horen die in mijn hoofd kropen, die ik steeds opnieuw opzocht en afspeelde, als een driejarige met een Teletubbie-dvd? Mag ik die met je delen, de TED-vertelsels die mij vergezelden bij het schilderen van meer dan één kinderkamer, bij het onkruid wieden en bij lange saaie autoritten?

1 grote tip geef ik er bij: luisteren is vaak meer dan genoeg. Een TED-lezing streamen via bluetooth in je auto (NIET doen in het buitenland - dat kost handenvol geld - ik getuig), een boeiende babbel in je oortjes op de fiets, een TED-verhaal op je luidspreker terwijl je kookt/strijkt/poetst/... ideaal. Kijken is soms saai en niet echt nodig. Je mist niets.

(Ik doe dus inderdaad nog steeds vaak twee dingen tegelijk. Hoe zen ik ook zou willen zijn, hoe gelukkig mindfulness ook moge maken - ik geniet van lezen terwijl ik kook, lezen terwijl ik tandenpoets, lezen terwijl ik strijk. Duidelijk: de tweede activiteit is vooral lezen en naar lezingen luisteren - er zit een rode draad in mijn tweesporen-aandacht :))

Voor de andere lezers van deze blog: Els is een prachtige vrouw met een boeiend en gevuld leven, twee opgroeiende kinderen en groene vingers. Ze werkt met kinderen en ouders en is vol-le-dig van de positieve, waarderende, talentgedreven soort. En ze trekt graag naar Afrika om daar meer-dan-goed te doen. Vandaar de volgende keuzes, TED-praatjes recht uit het hart, voor haar en voor u: