Nieuw leertraject talentgedreven coachen!

Hoera, ik mag hier een zalige aankondiging doen! Els Pronk en ik gaan volgend jaar, van januari tot april, opnieuw een Leertraject Talentgedreven Coachen begeleiden. We doen dat mooie werk in Gent, telkens in de vorm van drie tweedaagses.

En ik kan u garanderen: de deelnemers van de voorbije twee leertrajecten zijn onze beste ambassadeurs. Echt waar, ik ben mij er helemaal van bewust dat wij slechts een doorgeefluik zijn. Maar hoe heerlijk is het om deze prachtige talentgedreven kijk te mogen doorgeven. Om te mogen oefenen met talenten ontdekken, kijken naar kracht, waarderend coachen. Eerlijk: dit is werk zoals werk bedoeld is.

Een uitgebalanceerd doen-denkend lerend-proberend leertraject waarin ik telkens zelf ook weer zoveel leer. Waarin deelnemers cadeaus meebrengen, in de vorm van hun ervaringen, verhalen en vragen. Waarin ik mijzelf dingen hoor vertellen en uitleggen - waardoor ik het allemaal nog beter snap.

Ik heb er zin in. Al weet ik ondertussen ook maar al te goed welke spanning het mij elke keer geeft. Hoe ik de dag voordien soms helemaal aan stukken val. Help, ik moet morgen weer training geven. Shit, ik wil het allemaal onmiddellijk helemaal goed doen. Ik wil met open hart aanwezig zijn, verbinding maken, goed voor de groep zorgen, deelnemers helpen groeien, een rustige inspirerende samenwerking met Els neerzetten. Elke keer weer, ook na al die keren, moet ik blijkbaar over die hobbel. Moeten al mijn huisgenoten weer omgaan met een moeder de vrouw die plankenkoorts heeft.

En weet je wat mijn grootste stap daarin was, deze keer? Dat ik die onrust voelde en niet dacht 'ik ga het nooit meer doen'. Nee, ik voelde mijn angst en spanning. En besliste: 'Dit hoort er bij. En ik doe het toch. En nog.' En die beslissing deed ik binnen de vijf seconden, voor mijn brein de handrem kon aantrekken. Voor ik in mijn automatische zwarte gedachten-route schoot (dit is echt niets voor mij, ik gedij niet in het geven van groepstrainingen, ik kan deze stretch niet aan,...). Niet helder? Kijk naar haar:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Lp7E973zozc[/embed]