Vondsten op Vrijdag: het Internet is Niet het Echte Leven

(deze week: Het Internet is Niet het Echte Leven, een ontroerende podcast, gratis persoonlijkheidstest, de kracht van gesprekken in een digitaal tijdperk en meer...)

1. Je eigen binnenkant vergelijken met andermans buitenkant, is het stomste wat je kan doenThat person’s Instagram feed? It is not the sum of who she is. It is not her real life, just like my Instagram feed isn’t my real life or the sum of who I am. Lisa Congdon schreef een mooi stuk zoektocht, The Internet is Not Real Life, over jezelf laten zien op sociale media, curator zijn van je eigen leven, privacy en sociale vergelijking.

2. Ik was ontroerd door deze aflevering van The Good Life (één van mijn favoriete podcasts op dit moment): Forged By Fire  Een interview met een man die van zijn nek tot zijn tenen een wandelend litteken is, na een brand op negenjarige leeftijd. Over lef, liefde en je verhaal delen met de wereld (een krachtig verhaal mét goede afloop).

3. Ik deed deze test: 16personalities, een op de MBTI gebaseerde gratis persoonlijkheidstest. Ik kom er uit als een ENFP-A, een "Campagnevoerder. Een enthousiaste, creatieve en sociaal vrije geest; die altijd een reden vindt om te lachen." Heerlijk om zo (h)erkend te worden door een testje. (Eerlijk: ik deed de test twee keer, een keer de Engelse en een keer de Nederlandse versie - toch even controleren of hij standvastig is. En dat bleek.)

4. Sherry Turkle's boek Recclaiming Conversation: the power of talk in a digital age lag al een paar weken op mij te wachten. Een onderzoek naar wat we verliezen door de 'vlucht uit echte gesprekken' die smartphones veroorzaken. Boeiend leesvoer in deze nieuwe -door schermpjes overspoelde- tijden.

5. Prachtige foto's van spelende kinderen over de hele wereld: op boredpanda

6. Ik genoot van het lezen in "De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry" van Rachel Joyce. Heerlijk verhaal vol mooie beelden.

7. We kregen deze week zomaar eventjes vier nieuwe inschrijvingen voor ons leertraject Talentgedreven Coachen in het najaar: wat fijn om te zien dat we straks weer met een mooie groep mogen werken. Het vertrouwen van deelnemers, de goesting om talent-coach te worden, de krachtig inspirerende dagen: ik geniet heel erg van het begeleiden van dit traject, telkens weer. Je kan er nog bij, we hebben nog enkele plaatsen.

8. Kollektivet maakte op mij veel indruk: een film gemaakt door Thomas Vinterberg, over leven in een Deense commune in de jaren 70. Een zachte film die confronteert. (de foto bij deze post is gemaakt in de ouderwets charmante filmzaal van Studio Skoop in Gent)

Vanaf vandaag wil ik elke vrijdag mijn vondsten delen: de inspiratie en schatten die ik tegenkom op mijn strooptochten en (ver)dwalingen. Doe er uw ding mee, en deel gerust jouw vind-dingen in de opmerkingen hieronder.