Vondsten op Vrijdag: Nieuwsgierigheid is beter dan Passie

(deze week: angst overwinnen, je eigen onderneming starten, mediteren met een app, nieuwsgierigheid is het nieuwe passie, stille beelden en meer...)

Kopie-van-motortrip-ea-116_2-e1464291554255.jpg

 

1. Mijn jongste en ik lazen daarnet de allerlaatste bladzijde van Ronja de Roversdochter, tot onze grote spijt. Als kind al mijn lievelingsboek, en na al die jaren nog niets aan betovering en betekenis verloren. Mijn favoriete passage (hier in pdf-Ronja de Roversdochter) gaat over je angst overwinnen.

2. Droom jij er soms ook van om voor jezelf te beginnen? Lees dan eens deze: Should You Start a Business?  Laura Simms vroeg aan zomaar eventjes 51 vrouwelijke ondernemers om advies. Ik ben helemaal fan van advies nr 2: Vertrouw op je buikgevoel, houd je blik gericht op je eigen blad, creëer authentiek werk op maat van jou en jouw unieke sterktes.

3. Ik wil heel graag dagelijks mediterenen zocht, hoe tegendraads dat ook klinkt (een moderne hulp voor een eeuwenoud gebruik) een app om mij daarbij te helpen. De Groene Meisjes hebben er drie uitgekozen, waarvan ik deze voorlopig de beste vind: Stop, Breathe & Think (met een hele heldere uitleg over de voordelen van meditatie op hun site). Voorlopig merk ik niet zozeer de voordelen van mediteren, maar als ik het een paar dagen laat schieten merk ik absoluut de nadelen van niet mediteren. Ook overtuigend.

4. Een vraag in mijn mailbox eerder deze week, vol emotie en verlangen, over 'iets' anders willen en geen duidelijke passie hebben. Ik citeerde in mijn antwoord Elizabeth Gilbert: zoals ze hier op SuperSoulSessions-TV uitlegt. "Laat het onrustige najagen van een passie die je niet echt voelt los. Doe iets dat veel simpeler is: volg gewoon je nieuwsgierigheid." Ik zag Liz in de Paradiso in Amsterdam, voor haar Big Magic-tour, en ze was al wat ik wilde dat ze zou zijn. Inspirerend, authentiek en vol zelfrelativering.

5. Sprakeloos oogvoer: STILL

6. Het boek Playing Big. Vind je stem. Je boodschap. Je missie.  van Tara Mohr heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Kopen! Lezen! Doen! (en als je niet helemaal overtuigd bent door mijn Gebiedende Wijs, luister dan naar deze en deze podcast met haar)

7. Deze cartoon van Zen Pencils wil ik als inspiratie in de opvoeding van mijn drie artiesten meenemen: het kost niets om een kunstenaar aan te moedigen, en de mogelijke voordelen zijn onthutsend.