Vondsten op Vrijdag: meer leven met minder.

(Deze week: Ontspullen, The Work-app, mooie foto's voor je bureaublad, ontroerende mensen in New York, en meer schatten...)

1. Het boek Ontspullen - meer leven met minder had ik vandaag voor het eerst in handen, na lang wachten op mijn reservatie in de bib. Happy happy joy! James Wallman schrijft levendig en begeesterd over hoe we van materialisme kunnen evolueren naar experiëntialisme (onuitspreekbaar woord!). Meer belevingen en ervaringen vergaren, minder spullen verzamelen. Op zijn site vind je een gezellig klein testje: 'Could you be an experientalist?' (Ik scoor zomaar eventjes 18/20. Al vind ik nog steeds dat ik te vaak te veel koop - tweedehands en nieuw. Misschien is die score dus meer mijn wensdroom.)

2. Ik installeerde alweer een nieuwe app op mijn telefoon: 'The Work'. Een app die je aan de hand van Byron Katie's vier vragen, helpt om anders te kijken naar een situatie of een persoon. Ondertussen toch al een keer of twee van pas gekomen, om mijn denken om te draaien. Wie de vier vragen nog niet kent: ik schreef er hier al over, en hier kan je een gratis klein boekje in het Nederlands downloaden dat de kern van haar werk samenvat.

IMG_1495
IMG_1495

3. Deze prachtige foto kreeg ik van S. Mooie samenvatting van mijn plannen voor het weekend, want ik ga naar Berlijn.  Mijn kleine meisje bovenhalen!

4. Een nieuwe bureaublad-achtergrond voor mijn laptop: dunne stengels tegen een helblauwe lucht, met een quote van Rumi: "Let silence take you to the core of life".  Ik vond hem in The Inspiration Library van Susannah Conway. Die hele bibliotheek van haar is een aanrader, en als je je mailadres op haar site achterlaat mag je er gratis in. Je vindt er haar e-boeken, foto's en quotes.

5. Zit jij al op Bloglovin'? Mijn favoriete manier om blogs te volgen: netjes alle updates onder elkaar, zonder dat mijn inbox overstroomt. Heerlijk leesvoer voor deze koudere lente-avonden!

6. Humans of New York is echt een blog om te volgen (op Bloglovin' bijvoorbeeld). Foto's die raken, verhalen die binnenkomen. Brandon Stanton fotografeert elke dag een voorbijganger op straat in New York, stelt een krachtige vraag en schrijft kort een quote uit dat gesprek. Ontroerend, schokkend soms, vaak warm en hoopvol.

7. Ik kreeg kippenvel van het lezen van dit stukje van Kerygma: Schat. Alles van waarde is weerloos.

8. We hebben al onze Talentgedreven Coaches die als zelfstandig coach werken hier voor jou opgelijst. Zo kom je nooit meer zonder positieve waarderende coach te zitten, als dat niet handig is!