Vondsten op vrijdag: JOMO, the joy of missing out.

(Deze week: the Joy Of Missing Out, de Wander Society, stand-up poëzie, zes weken zonder alcohol en meer...)

1. Podcastje.  Over JOMO, de Joy Of Missing Out. Kiezen voor 'joy' in plaats van je laten leiden door 'fear'. In het moment zijn en genieten van wat er allemaal nu wel én niet is, in plaats van last hebben van waar je nu allemaal had willen zijn. Een mindset-verandering: van schaarste naar overvloed. Melissa Ambrosini maakt er een geweldige riff van, 16 minuten vol Australische inspiratie (ja, ook fijn voor het onnavolgbare Flying Doctors-gevoel).

2. TED-talkske, ontroerend en aanstekelijk, over stand-up poetry. Want. Dat zou ik zo graag eens doen. Waar kan ik iemand vinden die mij daar in kan initiëren? Zijn er plekken waar aan Stand-Up Poetry wordt gedaan? Wijs mij de weg!

3. Blogske. Met een prachtig nieuw begrip: de kunst van het makkelijk gefascineerd zijn. Dat wil ik zijn! Iemand die snel onder de indruk is, nieuwsgierig naar alles, meegesleept door elk klein thema dat langskomt. Want:

131107-1
131107-1

4. Boekske. Dat mij zot content maakt. Een magnifiek, bizar, intrigerend klein ding - vol foto's, tekeningen, adviezen en dwalingen. Van Keri Smith, die durver die 'Wreck this Journal' maakte.  Lees en word ook undercover lid van de Wander Society (in het mooi Nederlands: de dwaal-vereniging). Een geheel geheime vereniging, waar ik dus niet bij hoor. U leest het goed: ik ben er niet bij betrokken. Niet.

5. E-cursuske. Ik ben al anderhalve maand nuchter (lees hier waarom). En het is eenvoudig en zalig en rustig en helemaal prima. Ik nam mijn beslissing dan ook niet zomaar, en niet onvoorbereid, door het audio-pakket van Michael Niclaus: De Beste Beslissing. Naar zijn kennis en ervaring luisteren helpt. Mij.

6. Quote. Van Austin Kleon. Als er niets uit komt, is dat omdat er te weinig in gaat. Ik ging naar Berlijn, ik deed van input. Ik kwam thuis, ik kon weer van output doen. Energie er in, energie er uit. Inspiratie er in, werklust er uit. Zo.