Vondsten op Vrijdag: hoe overleef ik de zomervakantie met mijn kinderen?

(deze week: Waarom je als blogger mateloos moet mislukken, je eigen boekwinkel openhouden in Schotland, 100 Days of Making, de beste foto-achtergronden en meer)

1. Ik schreef mij in voor (drie) cursussen bij de Blogacademie! Yeah, ik ga weten wat te doen de komende weken. En yeah, ik ga steengoed leren bloggen! En leren, ik hou zo van leren! LerenWaarom je als blogger mateloos moet mislukken bijvoorbeeld.

2. Kijk! Een droomvakantie: je eigen boekwinkel openhouden in Schotland! Run je eigen boekwinkel via AirBNB. Hoe cool is dat, om aan de lijve te ondervinden hoe dat is, die droom! Ik kan ook meteen enkele andere toepassingen van dit idee bedenken: een vakantie lang je eigen verzekeringskantoor runnen? Een vakantie lang getrouwd zijn met een minister? Een vakantieweek vullen als ambtenaar bij de burgerlijke stand? Ik ben voor: al je parallelle levens als vakantiebestemming!

3. 100 Dagen Maken. #The100DayProject Wat zou jij doen met 100 dagen om elke dag iets te maken?  Wat als jij elke dag zou opdagen, en de muze daagt uiteindelijk ook op?!

luna-so-now-what
luna-so-now-what

4. Provocatieve columns. Ik kan ze wel smaken, de stukjes waarmee Jeffrey Wijnberg, provocatief coach, ons over verschillende thema's vriendelijk provoceert. Zoals Man wacht of  Iedereen is vluchteling.

5. De beste bureaublad-achtergrond is een echte National Geographic. Met deze foto's, nooit meer werkstress. Of altijd een werelds gevoel. National Geographic Photo Contest: Wallpapers. 

6. Madame ZsaZsa blijft een aanrader - en zelfs haar oude blogs zijn het herlezen waard. Hoe overleef ik de zomervakantie met mijn kinderen lijkt mij een hele goede voorbereiding op de komende weken. Met als beste tip: "Val mensen lastig".