Waarom versimpelen essentieel is.

Je hebt altijd al geweten dat er iets mis is met de wereld.

Ik geloof dat het leven niet gaat over streven naar meer bezit en meer genot. Steeds meer hebben, steeds meer kopen en steeds meer geld verdienen maakt ons niet steeds meer gelukkig.

Ik geloof dat er iets mis is. We hebben het nog nooit zo goed gehad. En toch voelen we ons niet beter dan onze (groot)ouders. Integendeel, wij en onze kinderen hebben meer stress-gerelateerde problemen dan ooit. Teruggaan naar de essentie -wat werkelijk waardevol is- is een krachtig antwoord daarop.

Ik geloof dat leven met minder ballast en meer essentie gelukkiger maakt én beter is voor de wereld. Duurzamer voor de planeet, de mens en zelfs voor een stabiele economie.

Ik geloof dat de verlangens en de doelen die ons worden voorgehouden in reclame, media en zelfs op school en werk - niet onze eigenlijke bestemming zijn. En dat we dat allemaal weten. We hebben waardevolle dingen te bieden aan elkaar en aan onze wereld. Het is tijd om op zoek te gaan naar een zinvol doel. Versimpelen helpt.

Daarom: een nieuwe rubriek op mijn blog. Versimpel het leven, begin bij jezelf. Of. Een simpel gebaar, een groot verschil. Of. Simpel is het nieuwe ingewikkeld.

Eerste deel: waar ik vandaag sta.