Positieve Psychologie is de wetenschappelijke studie van wat het leven de moeite waard maakt.

De positieve psychologie gaat op zoek naar wat mensen helpt floreren. Wetenschappelijk, dus onderzocht: in dit veld vind je geen zelfhulp-wijsheden, statements of goeroes die je op hun woord moet geloven. Je vindt er wél stevig uitgeteste manieren om je dagelijks leven positiever en vervullend te maken.

Psychologie, dus gericht op mensen, menselijke emoties en menselijke relaties. De positieve psychologie staat náást de klassieke klinische psychologie -die zich richt op het verlichten van psychisch lijden- maar vervangt die niet. Deze vrij nieuwe stroming in de psychologie onderzoekt het leven in psychische gezondheid: hoe kunnen we dát waardevoller maken?

Positive psychologie is gebaseerd op het geloof dat mensen betekenisvolle en vervullende levens willen leiden, dat ze zichzelf willen ontwikkelen tot het beste dat ze kunnen zijn, en dat ze hun ervaringen in liefde, werk en vrije tijd willen verbeteren (definitie van het IPPA, International Positive Psychology Association).

Met mijn online academie voor positieve psychologie (die nog in de steigers staat), wil ik inzichten en werkvormen verspreiden. Voor vakgenoten, voor al wie anderen coacht, helpt en begeleidt in hun groei. En voor doordeweekse mensen-zoals-u-en-ik. 


positivologieArtboard 1@10x.png

Het Goede Leven. En hoe je dat dagelijks creëert. 

Een kist vol gereedschap om te floreren: oefeningen, rituelen, visualisaties... Om van te genieten, om mee te spelen en om uit te delen.

Alle downloads zijn gratis. Enkele bedacht ik zelf, andere vertaalde ik en weer andere kregen van mij een nieuw jasje. 


positivologieArtboard 1@10x.png

Hoe je krachtiger kan leven vanuit jouw betekenis.

Lifecrafting is: beter weten waar jouw talenten liggen en wat voor jou het leven zin geeft, én daar sterker voor kiezen.

Een online CoachJezelf-cursus met teksten en oefeningen. Gebaseerd op inzichten uit de waarderende benadering, de positieve psychologie en het talentgedreven coachen.