Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel (34).png
 

Dag, ik ben Maaike Verstraete. Positivoloog.

Ik wil de wereld veranderen door de inzichten en instrumenten uit de positieve psychologie te verspreiden.

Omdat ik geloof dat we kunnen leren hoe we ons beste leven kunnen leiden. Binnen onze externe en interne mogelijkheden, kunnen we meer tevredenheid voelen, meer betekenis vinden en onze dromen dichterbij brengen. Zonder goeroe, zonder tovenarij: gewoon door het zorgvuldig bestuderen en imiteren van ‘de mens op zijn best’.

Ik geloof dat vertrekken vanuit kracht ons verder brengt dan focussen op zwakte. En ik geloof in het potentieel van ieder mens, in de kracht van sterke relaties en in de transformatieve kracht van lastige ervaringen.

Mijn werk is gemaakt voor en met mensenfluisteraars (ja, jij daar: coach, psycholoog, therapeut, juf of meester, leider of consultant - jij die anderen helpt groeien of veranderen).


Wat kan ik voor je doen?

Ik maak online cursussen voor mensenfluisteraars, geïnspireerd door de positieve psychologie.

In mijn supervisie-praktijk voor mensenfluisteraars, coach en begeleid ik “al wie anderen helpt groeien en veranderen” om krachtig en gedreven in het vak te (blijven) staan - ook hier is mijn werk geënt op de inzichten en methodieken uit de positieve psychologie.

Je kan mij ook uitnodigen voor een lezing of workshop over Positieve Psychologie, Waarderend Coachen of Talentgedreven Werken: ik kom jullie graag aansteken met inzichten en concrete handvaten.

Want die positieve psychologie is mijn passie. Mijn dada. Mijn speeltuin. Mijn expertise.


Mijn waarom.

Ik wil een alternatief bieden voor de focus op problemen. Ik wil bijdragen aan een nieuw antwoord op mensenvragen - een antwoord dat vertrekt vanuit kracht. Omdat ik geloof dat we daarmee veel verder komen dan vanuit tekort en zwakte.

Niet omdat wat lastig is, geen plaats moet krijgen. Wél omdat kijken naar wat (ook altijd een beetje) goed gaat - energie geeft, verbondenheid vergroot en motivatie versterkt.

Ik ben van doen en van voelen.

Van het consequent waarderen van al wat er is.

Van kleine interventies met groot effect.

En ik ben vooral van licht.

Ik was jarenlang beurtelings klinisch psychologe, leidinggevende, organisatie-adviseur, docente en coach. En in al die rollen voelde ik hoe hard ik zelf én mijn cliënten nood hadden aan hoop, optimisme, liefde, plezier en aanmoediging. Ook -en misschien zelfs juist- daar waar zwaarte en donkerte is.

 
licht krak.png
 

Nieuwsgierig?

Abonneer je op mijn tweewekelijkse nieuwsbrief en krijg gratis het e-book “Positivologie in Actie”.

Meer positivologie!

Ja, ik krijg graag het e-book "Positieve Psychologie voor mensenfluisteraars" en schrijf mij in voor een tweewekelijkse Portie Positieve Psychologie .

We sturen geen spam. Je kan altijd uitschrijven. We geven geen adressen door. Powered by ConvertKit

 
9ac8af5d-7805-4c58-a12f-4e39df01d30b.png
 

Wat ik doe als ik niet aan het positivologen ben?

Moederen. Wandelen. Schrijven. Lezen.

Lachen. Op blote voeten lopen. Spelen.

Rondtrekken in de campervan. Mediteren. Introverten.

En nog een beetje moederen.


Tot slot: de deftige versie van mijn opleiding en ervaring.

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als Klinisch Psychologe aan de Universiteit van Gent en behaalde later een Master in de Applied Positive Psychology aan de Anglia Ruskin University in Cambridge.

Daarnaast volgde ik kortdurende opleidingen in Psychodrama, Experiëntele en Ontwikkelingsgerichte Therapie bij Kinderen en Jongeren, Blijmetmij! Kindercoaching, Talentgericht Werken, Appreciative Inquiry en Mindfulness Based Stress Reduction.

Sinds 2000 werk ik als coach en trainer, eerst met jongeren en hun begeleiders in de Bijzondere Jeugdzorg, daarna als adviseur bij Kessels& Smit in verschillende organisaties en voor loopbaan- en burnoutvragen, en later als docent aan de Arteveldehogeschool in onder meer de opleiding Schoolontwikkeling.

Sinds 2012 ben ik zelfstandig trainer, cursus-maker en “coach van coaches”. Ik ontwikkelde onder meer de opleiding Talentgedreven Coachen (samen met Els Pronk) en de opleiding Burn-Out Coaching. Ik gaf trainingen over Appreciative Inquiry, Waarderend Coachen en Talentgedreven Werken. Ik begeleidde supervisietrajecten van mensenfluisteraars, zowel individueel als in kleine groepen.

De voorbije drie jaar specialiseerde ik mij in het ontwikkelen en begeleiden van online leerprocessen, in mijn Academie voor Positieve Psychologie. Ik deed academisch onderzoek naar de belangrijkste componenten van ‘Adult Online Learning’ en spitste mij toe op het creëren van interactieve, verbindende en motiverende online cursussen. Een heerlijk vak #alzegikhetzelf!